Haags Geluk sluit Maand van de Vitaliteit af

donderdag 9 november 2017

Het onlangs vernieuwde Museum voor Communicatie was op 1 november het decor voor de ‘Dag van het Haags geluk’. Daarmee werd de Maand van de Vitaliteit afgesloten, een maand vol activiteiten en evenementen om Hagenaars vitaal van lichaam en geest te houden.

De gemeente vindt het belangrijk dat oudere Hagenaars prettig en waardig oud kunnen zijn en dat zij actief, vitaal en betrokken blijven. Maar hoe doe je dat?

De Maand van de Vitaliteit liet zien welke activiteiten in de stad worden ontplooid om dit doel te bereiken. Zo’n 150 inwoners, professionals en organisaties kwamen de ‘Dag van het Haags geluk’ bij elkaar om terug te blikken, resultaten op te halen en vooruit te kijken. Een van de hoogtepunten in het programma waren de Haagse vloggers die samen met Stichting GetOud verslag hebben gedaan van diverse activiteiten die tijdens de Maand van de Vitaliteit zijn georganiseerd. Maar liefst 70.000 mensen hebben hun vlogs bekeken!

Ook waren er verschillende workshops die in het teken stonden van vernieuwing en innovatie. Een van die vernieuwingen is de LAVA-tool, een gesprekstechniek die uit gaat van geluk en vitaliteit in plaats van kwetsbaarheid.

Het hele verslag staat op de Facebookpagina Seniorvriendelijk Den Haag.

Wie betrokken wil zijn bij Den Haag Seniorvriendelijke Stad of idee├źn heeft, kan contact opnemen via seniorvriendelijk@denhaag.nl.