Zoek uw activiteit

Alle activiteiten

Datum
Activiteit
Stadsdeel
02 t/m 21 sep
Tentoonstelling & Workshops Speel je Stad – Stroom Den Haag

Stroom Den Haag komt met de tentoonstelling Speel je Stad van 2 t/m 21 oktober naar het Atrium Den Haag.

Maquettes van verschillende Kunst op scholen-projecten van Stroom en de video Voice of Children van het Britse collectief Assemble maken deel uit van deze tentoonstelling. De architectuur van de tentoonstelling nodigt de bezoekers nadrukkelijk uit om zelf te komen spelen. Tijdens de tentoonstelling worden workshops voor kinderen van 9 tot 12 jaar gegeven als onderdeel van het festival De Betovering. En de expositie is tijdens de Museumnacht te zien.

Meer informatie is te vinden op www.atriumcityhall.nl.

04 sep t/m 14 dec
Ontstress met Qigong

Qigong is een Chinese bewegingsvorm die stress vermindert door je innerlijke energie in balans te brengen. Deze bewevingsvorm werd 1800 jaar geleden ontwikkeld en werd voornamelijk beoefend door Boeddhistische monniken. De bewegingen zijn simpel en eenvoudig te leren. Maak kennis met Qigong tijdens de Vitaliteitsmaand.

Dinsdagen van 18.00-19.00 uur, Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155, Den Haag
Maandagen van 19.30-20.30 en Donderdagen van 14.00-15.00 uur Wijkcentrum Bouwlust, Eekhoornrade 215, Den Haag (€.5,00 per keer vooraf te betalen)
www.dayanqigong.eu
Contactpersoon: mevrouw Jane S.T. Siek
Tel. 06-41924047

05 sep t/m 31 okt
Wandelen in Loosduinen

Wandelen op dinsdag en vrijdag van 10.30 uur t/m 11.30 uur. Verzamelen bij Kasserie Ock Loosduinen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Informatie op www.openjehart.nu. Na de wandeling kan iedereen op eigen kosten een kopje koffie/thee drinken.

08 sep t/m 27 okt
Leuke activiteiten in Waldeck

Elke vrijdagochtend van 10.00 uur t/m 13.00 uur kunt u komen koffiedrinken en een activiteit doen met andere ouderen, moeders met jonge kinderen en verstandelijk gehandicapten.
Deze bijeenkomsten vinden plaats bij AC Waldeck, Billie Holidaystraat 100 Den Haag. Behalve in de schoolvakanties.

Opgeven bij: Marianne van Schravendijk
mvanschravendijk@stekdenhaag.nl
0703181653

09 sep
60plusEndus: Materieschilderen op het strand

Samen op het strand je eigen schilderij maken met natuurlijke materialen is een aparte belevenis! We maken op een groot canvasdoek van 80×60 een uniek kunstwerk. Een heerlijke ontspannen dag op het strand vol gezelligheid en creativiteit, die begeleid wordt door de Scheveningse kunstenares Marianne den Otter.
Wanneer: 9 september van 11:00 tot 17:00
Waar: Scheveningen strand, verzamelen bij strandtent Sol.
Prijs: €95,- inclusief materialen
Meer informatie: www.60plusendus.nl

60plusEndus is een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd. 60plusEndus is voor 60plussers die niet thuis in een hoekje zitten, maar levenslustig, reislustig, sociaal en maatschappelijk betrokken zijn. Voor 60plussers die nieuwe dingen willen uitproberen, zichzelf willen ontwikkelen, willen genieten van alles wat dit leven te bieden heeft of zin hebben in gezelligheid en nieuwe ontmoetingen. 60plussers die zichzelf en de maatschappij gezond en in balans houden door te ondernemen en erop uit te trekken.

11 sep t/m 29 okt
Yoga voor 55 +

Iedere maandag van 11.00 u. – 12.00 u.
Locatie; de Pit van Moerwijk
Westhovenplein 64-72,

Kosten per les 5,00 euro / 10 lessen voor 40,00 euro
Makkelijke kleding en yoga matje
Gratis koffie en thee

Voor info en aanmelden,
Ellen Kleijn 06-13352349

12 sep t/m 31 okt
Jeu de boules

Jeu de boulen in de tuin van wijkcentrum de Hyacint. Op een prachtige locatie en bij een mooie baan. Ballen zijn aanwezig.

Elke dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00
Contactpersoon: Arjen Brouwer, Tel: 06 246437 07.
Locatie: Wijkcentrum De Hyacint, Anemoonstraat 25 in Den Haag.

14 sep t/m 19 okt
Leven met minder gebreken doe je zo

Wat?
Een wandeling met een expert-gids Sardinië in… Den Haag. Tijdens de wandeling geeft hij 9 tips voor een leven met minder gebreken op hoge leeftijd en vertelt hij waarom Sardinië een blue zone is (een plaats in de wereld waar mensen langer en gezonder leven dan ergens anders op de wereld). Die tips illustreren we wandelend, in een vrolijk wijze sfeer, groen en de stad ontdekkend.

Wanneer?
Vijf donderdagochtenden vanaf 14 september, om 9.30 uur.

Waar?
Grote Kerk, Torenstraat

Kosten?
15 euro, bij 5 deelnemers inclusief bakkie samen aan het eind

Info?
Info@natureminded.nl, www.natureminded.nl en wwww.keepalivetours.com

14 sep t/m 16 nov
Walking Football

Walking Football
Locatie: Voetbalvereniging VCS
Adres: Dedemsvaartweg 405, 2545 DG Den Haag
Tijd/dag: donderdag 10.30 – 11.30 uur

Walking Football is een laagdrempelige vorm van voetbal waarbij je alleen mag lopen. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan conditie, vitaliteit en uithoudingsvermogen. Ook wordt er partijspel gespeeld.

Er zijn kosten aan verbonden: €35,- voor 10 weken

15 sep t/m 17 nov
Oud of the Boks

Boksen voor ouderen
Locatie: Sporthal Zuidhaghe.
Adres: Beresteinlaan 625, 2543 Den Haag
Tijd: elke vrijdag van 11.00 – 12.00 uur.

Oud of the Boks (boksen voor ouderen) is een leuke dynamische activiteit waarbij ouderen op eigen niveau worden uitgedaagd om spierkracht, zelfvertrouwen en balans te verbeteren en/of te behouden. Er wordt gelet op veiligheid. Zo is slaan op het hoofd niet toegestaan.

Kosten voor de workshop: €10,- voor 10 trainingen.

19 sep t/m 19 dec
Toneelles voor 55+

Theater 55+ is toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder, die op een plezierige manier het theater wil ontdekken, en de eigen spelvaardigheden breed wil ontwikkelen. Spelervaring is voor deze cursus niet nodig.
Je maakt kennis met de basisvaardigheden van acteren. Improviseren, spelen met tekst, fysiek acteren: alle aspecten van toneelspelen komen aan bod. Spelplezier en persoonlijke spelontwikkeling staan in deze cursus voorop.

De cursus bestaat uit 13 lessen. Eén daarvan is een voorstellingsbezoek en één is een eindpresentatie.

Alle lessen worden gegeven op dinsdagochtend in het Koorenhuis op de Prinsegracht 27 in Den Haag.
Tijd: 11:00 – 13:00
Prijs: 289 euro voor 13 lessen of 144,50 euro met een Ooijevaarspas.
Wilt u ontdekken of toneelspelen iets voor u is? Volg dan een proefles voor 15 euro.

Meer informatie kunt u vinden op:
https://www.haagstheaterhuis.nl/beginner/theater-1-55
En volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/HaagsTheaterhuis

20 sep
Masterclass vitale leefomgeving met Olga Commandeur

Masterclass vitale leefomgeving
In 2016 hebben wij, HMC, Yalp en de Enk Groen & Golf, de Bronovo Beweegtuin gerealiseerd. In navolging hiervan organiseren wij een masterclass “Vitale Leefomgeving” op 20 september 2017 van 13.00 tot 16.00 uur.
De masterclass koppelt tal van wetenschappelijke en praktijkvoorbeelden aan ervaringen rondom de opzet en het gebruik van de beweegvriendelijke omgeving. Professionals op het gebied van inrichting van de leefomgeving, gezondheidszorg en partners van de wijkvereniging Benoordenhout en gemeente Den Haag geven invulling aan de middag. De beweegvriendelijke groene buitenomgeving met beweegtuin is een voorbeeld van hoe het HMC zich profileert als seniorvriendelijk ziekenhuis. De middag wordt afgesloten met een workshop van Olga Commandeur. Deze vindt plaats tussen 15:00 en 15:30. Meer informatie via: r.van.hooff@haaglandenmc.nl

23 sep
60plusEndus: Beeldhouwen op het strand

Beeldhouwen, weer eens wat anders! Ontdek je creatieve kant en ga de uitdaging aan om in een dag je eigen kunstwerk te maken aan het strand van Scheveningen. . Samen werken we met oeroude steen materialen en naarmate de dag verder vordert zie je je beeld vorm krijgen. Scheveningse kunstenares Marianne den Otter begeleidt deze gezellige en bijzondere dag.
Wanneer: 23 september van 11:00 tot 17:00
Waar: Scheveningen strand, verzamelen bij strandtent Sol.
Prijs: €75,- inclusief materialen
Meer informatie: www.60plusendus.nl

60plusEndus is een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd. 60plusEndus is voor 60plussers die niet thuis in een hoekje zitten, maar levenslustig, reislustig, sociaal en maatschappelijk betrokken zijn. Voor 60plussers die nieuwe dingen willen uitproberen, zichzelf willen ontwikkelen, willen genieten van alles wat dit leven te bieden heeft of zin hebben in gezelligheid en nieuwe ontmoetingen. 60plussers die zichzelf en de maatschappij gezond en in balans houden door te ondernemen en erop uit te trekken.

24 sep t/m 27 nov
Kennismaken met Fithockey 50+

Fithockey is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen vanaf circa 50 jaar. Het wordt gespeeld op een kunstgrasveld, lekker in de buitenlucht.
Door het gebruik van veilige materialen (zachte knots en bal) en aangepaste spelregels is fithockey geschikt voor deelnemers met én zeker ook zonder hockeyervaring. Het spel kan worden gedoseerd waardoor fithockey op ieders fysieke gesteldheid kan worden gespeeld. En het is gezellig: we maken tijdens het bewegen een hoop lol met elkaar!

Kom gratis 2x kennismaken met Fithockey voor 50+ers.
Dat kan in oktober en november elke maandag van 10 tot 11 uur op de hockeyvelden aan de Leyweg 1630 in Den Haag. De vereniging zorgt voor deskundige begeleiding en
de benodigde materialen.

Aanmelden of meer informatie? Stuur een email naar fithockey@hcwv.nl, kijk op www.hcwv.nl of www.facebook.com/hcwvfithockey.
Of kom op maandagochtend gratis een keertje kijken of meedoen.

25 sep
Seniorenavond in de Dagvisser

55+ is een pluspunt bij de Community-lid de Dagvisser! Ieder maandag (1 is bij hen Seniorendag, met wekelijks een compleet nieuw 3 gangen menu, inclusief een kop koffie en een glas wijn. Genieten voor een zacht prijsje: 17,50. Veel mensen komen iedere week en melden zich telefonisch af mochten ze verhinderd zijn. Sommigen hebben hun eigen vaste tafel. De tafels staan dicht bij elkaar en de mensen hebben goed contact. Het personeel wil graag werken op de maandag, omdat het dan altijd zo gezellig is!  Locatie: Dr. Lelykade 26 Reserveren kan via 070-3500593

25 sep t/m 30 okt
Fitnesstraining in groepsverband

Vitaal Active is een gezamenlijke fitnesstraining voor dames en heren van 55 jaar en ouder. Onder begeleiding van de fitnessinstructeur worden spierversterkende oefeningen uitgevoerd. Oefeningen worden gedaan op toestellen, met los materiaal of zonder materiaal. Er wordt gelet op het tempo, eventuele blessures of bewegingsbeperking. Het lichaam veranderd naarmate u ouder wordt. Er is een afname in spierkracht, snelheid en lenigheid. Vitaal Active helpt om deze veranderingen te vertragen en u blijft langer fit en gezond! Natuurlijk is er genoeg ruimte voor plezier tijdens de les en gezelligheid na afloop met een kopje koffie! Deze les is op dinsdag om 10.15 uur. Locatie: Leidschenveen, Henri Faasdreef 226 Den Haag. U kunt een gratis proefles doen, bel naar 070-4444082 of meld u aan voor een gratis proefdag via https://www.ahcdenhaag.nl/gratis-proefdag/

25 sep t/m 30 okt
Aquafit: sporten in het water

De combinatie van bewegen, ritme en muziek maakt de AquaFit les intensief, stimulerend en brengt voordelen met zich mee voor het lichaam en de geest. AquaFit is vooral ook heel leuk om te doen! De les duurt 45 minuten en wordt gegeven in ons verwarmde zwembad. In een ontspannen sfeer werkt u onder begeleiding van een instructeur aan uw fitheid. Er worden verschillende oefeningen met armen en benen uitgevoerd en daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van verschillende sport- en spelmaterialen. Conditie wordt verbeterd, lenigheid wordt bevorderd, spierkracht wordt ontwikkeld met name in de buik en rug en daardoor verbeterd uw houding en motoriek. Het voordeel van het sporten in het water is dat door de gewichtsloosheid de kans op blessures zeer klein is en het sporten met overgewicht of gewrichtsklachten op deze manier prettig is. Deze les is op dinsdag om 10.15 uur. Natuurlijk is er genoeg ruimte voor plezier tijdens de les en gezelligheid na afloop met een kopje koffie!

Locatie: Henri Faasdreef 226
U kunt een gratis proefles doen, bel naar 070-4444082 of meld u aan voor een gratis proefdag via https://www.ahcdenhaag.nl/gratis-proefdag/

26 sep t/m 31 okt
Hersentraining door een Beweegwetenschapper 
Hersentraining door een Beweegwetenschapper
De cursus wordt u aangeboden door Moves4vitality en Jonker Frans.
Locatie: Eekta Bhavan, Boylestraat 20.
Duur: per 26.09 – 31.10 (elke dinsdag) van 10 – 12 uur
Kosten: 6 EURO voor de gehele cursus.
Aanmelden via dmvitaliteit9@gmail.com of gewoon binnenlopen.
26 sep
Pathé 50-plus bios

Community-lid Pathé Buitenhof en Scheveningen organiseert elke dinsdag om 13.30 uur (en in Pathé Buitenhof ook op maandagavond en donderdagmiddag) een speciale 50-plus voorstelling. 50-plussers kunnen dan naar de film op een rustig moment, voor een gereduceerd tarief (€ 7,50) en met een pauze waarin men koffie, thee en wat lekkers krijgt aangeboden.

Meer informatie op https://www.pathe.nl/event/50plusbios

 

27 sep t/m 31 jan
Open atelier tekenen, schilderen en grafiek

Leren tekenen of schilderen? Naast haar werk als beeldend kunstenaar geeft Annemarie Petri cursussen tekenen, schilderen en grafiek.
Cursisten worden individueel begeleid en kunnen kiezen uit de volgende technieken: acrylverf, olieverf, aquarel, alle tekentechnieken. etsen, hout- en linoleumsnede.
De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Woensdagochtend van 09:30 – 12:00 of woensdagmiddag
09:30 – 12:00
13:30 – 16:00

Aantal lessen 16
Plaats Ledeganckplein 7, 2524CP Den Haag
Prijs € 285,-
Code OAWM1
Maximaal aantal cursisten 7
Opgeven kan via Tekenen-schilderen.com